Természetesen a gyógyulásért

Brazíl Típusú Terápiákról, elemterápiáról, gyógynövényekről és a gyógyító étkezésről a gyakorlatban

Mindennapi kenyerünk...

2016. május 12. 21:28 - Molnárné Mariann

Aki a legjobbat szeretné családjának, az tanulja meg saját kezével, otthon sütni a kenyeret! A bolti kenyérben rengeteg az adalékanyag, különféle vegyszerek. Az otthoni kenyér összetételét mi szabjuk meg, és az íze is összehasonlíthatatlanul jobb. A férjem csak az itthon készült kenyeret szereti! Fontos a megfelelő rostbevitel, hogy emésztésünk rendben legyen. A kenyerünkbe rakhatunk korpát, búzacsírát, magvakat, valamint teljes kiőrlésű liszteket is adhatunk hozzá. Készítettem már csak teljes kiőrlésű lisztből is kenyeret, de a gyermekek ezt nem szerették, így fehér liszt is kerül a kenyérbe.

A következő módon készítem: 3 dl vízben elkeverek  1-2 dkg élesztőt, 1 csapott evőkanál sót, 2 ek. olajat, majd beledolgozok 50 dkg lisztet. A liszt fele fehér, a fele teljes kiőrlésű. (Ebbe a kenyérbe 2 ek. szezámmag és 2 ek. napraforgómag is került.) Jól összegyúrom, majd félreteszem kelni, míg duplája nem lesz. Ezután kenyérformába teszem és itt is hagyom kelni 20 percig. Előmelegített sütőben 180 fokon sütöm 1 óra hosszat.

A képen látható kenyerek nem lett valami szépek, de nagyon finomak. Nagyon egyszerű, érdemes elkészíteni!

 

13219708_1119760798081336_2069667911_n.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarnemariann.blog.hu/api/trackback/id/tr908711914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása