Természetesen a gyógyulásért

Brazíl Típusú Terápiákról, elemterápiáról, gyógynövényekről és a gyógyító étkezésről a gyakorlatban

Bemutatkozás

2016. április 19. 14:59 - Molnárné Mariann

 

 

Bemutatkozásom azzal kezdeném, hogy ötgyermekes édesanya vagyok, gyermekeimet is természetes módszerekkel igyekszem gyógyítgatni, bár elismerem az orvostudományt. Gyermekkoromtól fogva érdekeltek a gyógynövények. Amióta megismertem a Brazil típusú terápiákat, és megtanulhattam ezeket, sok tapasztalattal gazdagodtam a természetes gyógyítással kapcsolatban, felfedeztem, hogy nem csak a növények gyógyerejét tudjuk segítségül hívni a gyógyításban. Ismereteimet tovább gyarapítottam a fitoterapeuta szakképesítés megszerzése alatt is.

A természetgyógyász elsődleges feladata a megelőzés fontosságának hangsúlyozása. De a  már kialakult betegségekben nagyon eredményesen gyógyulnak szív és érrendszeri, idegrendszeri, nőgyógyászati, légúti, pajzsmirigy megbetegedésben szenvedők és olyanok, akik a rákkal küzdöttek.

A következőkben az alkalmazott terápiák lényegéről olvashatnak, amelyek idő, szeretet és munkaigényesek, de hatásuk hosszú időre szól. Szervezetünk öngyógyító erőit támogatják, erősítik, segítik.

  1. Egészséges táplálkozás, hiszen csak egészséges táplálékból képződhet egészséges vér.

  1. Belső- és külső hydroterápiák. Gyógynövény-teák (fitoterápia)

  2. A föld, mint pakolás alkalmazása.

  3. Különböző természetes anyagok, pl: faszén, lenmag, fenyőág, stb. pakolások.

  4. Helioterápia – napfény.

  5. Mozgás, masszázs.

  6. Kellő időben való pihenés.

  7. Belső lelki nyugalom.

  8. Jótékonyság.

  9. Hit. Hálaadás.

Az első fontos dolog az, hogy „A testnek élete a vérben van.” Amilyen a vérünk, olyan az egészségünk.” Természetesen a vérünk abból képződik, amivel tápláljuk testünket, amit megeszünk, megiszunk.

Praavo Airola, amerikai táplálkozás szakértő, számos nagy sikerű egészségnevelő könyv szerzője szerint: „Semmi másban nem követ el annyi merényletet az ember egészsége ellen, mint éppen a táplálkozásban. Nem a baktérium, a vírus, az öröklés jelenti a fő veszélyt, hanem az, hogy nem azt eszi az ember, amire élettanilag szüksége van, és amit természetes ízlése megkívánhatna, hanem - természetes ízlését elveszítve, - mindent, ami ínyét csiklandozza, amit az élelmiszeripar az édes-ipartól a húsiparig felkínál. Táplálkozás módjával nemcsak „táptalajjá” alakítja szervezetét a legkülönbözőbb kórokozó csírák, baktériumok, vírusok okozta betegségek számára a hűléstől a komolyabb kórokig, - hanem bizonyos esetekben örökölt fogékonyságát (mert csak a fogékonyság öröklődik) betegséggé növeli, fejleszti- a lehetséges elnyomás helyett.”

Emésztőszerveink jó működéséhez kerülnünk kell a finomított ételeket, és kellő mennyiségű rost szükséges, ezért elegendő nyers gyümölcsöt, zöldséget is tanácsos fogyasztanunk.

Vegyük figyelembe, hogy szervezetünk 67-70 % víz, tehát naponta minimum 2,5 liter folyadékot el kellene fogyasztanunk.

A különböző hydroterápiákkal a lelassult vérkeringésünkön fogunk segíteni, amivel sok mellékhatást okozó gyógyszert elkerülhetünk.

A betegségenként különböző helyi pakolások pedig kihúzzák a gyulladásokat, megszüntetik a fájdalmakat, eltüntetik a daganatokat.. stb.

napfény gyógyhatásáról se feledkezzünk meg, hiszen csökkenti a vércukorszintet,erősíti fehérvérsejtjeinket, ez által elősegíti még a rákból való gyógyulást is.

Az a szervünk, amit nem használunk, elrozsdásodik, tehát a napi mozgás is fontos.

 A betegségek 90 %-a idegi alapon indul ki,  ezért igyekezzünk életünket elfogadva, megtalálni a belső lelki békénket. Ne csak a testünk táplálása legyen fontos, hanem lelki életünket is tápláljuk, erősítsük naponta. Ahogy a fizikai testünk létszükséglete a friss levegő, úgy „Az ima a lélek lélegzetvétele, a lelki erő titka”. Erre is szükségünk van naponta. S idegrendszerünk jó működéséhez nagyon igényli a megfelelő időben levő alvást.

Kneipp szavaival szeretném befejezni: „Sok beteg azért nem gyógyul meg, mert nem az embert magát, nem a teljes szervezetet, hanem csakis egyes szerveit gyógyítják.

Szerintem viszont az egész ember gyógykezelése fontos. Ha a fenti terápiákat alkalmazzuk ezzel javítjuk a vérkeringést, fokozzuk az anyagcserét, gondoskodunk a mirigyek rendes működéséről, és ezekkel a betegséget a gyógyulás felé befolyásoljuk.”

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarnemariann.blog.hu/api/trackback/id/tr378644864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása