Természetesen a gyógyulásért

Brazíl Típusú Terápiákról, elemterápiáról, gyógynövényekről és a gyógyító étkezésről a gyakorlatban

Brazil Típusú Terápiák, természetes gyógymódok

2016. február 08. 18:06 - Molnárné Mariann

Már amikor először találkoztam ezekkel a természetes kezelésekkel, megtapasztaltam hatékonyságukat. Ugyan munkaigényes és szeretetigényes terápiák, de hatásuk hosszú távra szól. A szervezet öngyógyító erőit támogatják, erősítik, segítik.

A vér abból van, amit megeszünk és megiszunk. A vérünk egészsége a testünk egészségének feltétele.

A táplálkozásban fontos a saját készítésű ételek fogyasztása, amelyek nem tartalmaznak adalékanyagokat, színező és tartósító anyagokat, állományjavítókat. Ezek az anyagok a szervezet számára mérgek.

A vegán étkezés gyógyító az emberi szervezet számára. Ez az állati termékektől való tartózkodást jelenti, tisztán növényi étrendet. Ha elfogadjuk a gyógynövények gyógyító erejét, megérthetjük a tápláléknövényekben is gyógyhatás rejlik. Káposzta, burgonya, hagyma, répa, cékla, bab, borsó, gabonák, gyümölcsök, olajos magvak. Ezek mind-mind az egészségünket szolgálják. Az embernek a teremtéskor növényi táplálék lett adva. Ez elégséges és tápláló is számunkra.

Figyeljünk arra, hogy ételünk tartalmazzon 50 %-ban nyers növényeket. Fitoterápiában ezt tanultuk:

„A nyers növényi ételek hatása a szervezetre:

-szabályozza a vérnyomást,

-csökkentik az elhízást,

-megakadályozzák a krónikus fáradtságot,

- növelik a vitalitást,

-támogatják az immunrendszert,

-csökken a szervezet allergiás hajlama,

-javul a cukorbeteg állapota,

-gyorsabban gyógyulnak a sebek,

-rendeződnek a hormonális zavarok,

-egészséges lesz az immunrendszer és megelőzhető a rák,

-lassulnak az öregedési folyamatok.

 „A természetes kezelés lassú folyamatú gyógymód, s ezért is biztos a hatása. Nem a betegség tüneteit változtatja meg, hanem annak okait szünteti meg. Tudhatjuk, hogy egy betegség, mely hosszú ideje befészkelte magát a szervezetbe, komolyan tönkretéve azt, annak kimozdítása nem lehetséges két nap alatt. Jól gondoljuk át; a természetben megvan minden gyógyító erő. Annak helyes alkalmazása adja vissza a régi egészséget. Egy biztos: Bármely gyógymódot pontosan a leírtak szerint kell végezni. Az semmiféle hátrányos vagy káros hatást nem fog kifejteni, s mivel a vérkeringés mozgását elősegíti, így csak jót fog tenni egész szervezetünkre.”

Ha gyógyulást vagy az egészség megőrzését szeretnénk elérni a LÉBŐJTÖT és a kúraszerűen végzett IRRIGÁLÁST kell alkalmazni. Nagyon sok betegnek már a tisztítás után is csökkennek a tünetei. De megtanultam azt is, hogy egy terápia nem terápia!

A teljes regeneráláshoz vezető út következő nagyon fontos állomása a GEOTERÁPIA. Ez a terápia az agyagot, földet használja gyógyászati célra. A föld semmihez sem hasonlítható gyógyszer, mert benne egyesül az élet két fő alapeleme, a víz és az ásványi anyagok. Terápiaként alkalmazva kiszívja a lázat a szervezetből, elveszi a fájdalmat, tökéletes nyugalmat ad az idegrendszernek, felépíti a beteg sejteket. Kitakartja a szervezetben levő tisztátalanságot. Ezért tökéletesen és pontosan behegeszti a sebeket is.

A földnek nagyon jó szívó hatása van. Ezért fontos, hogy a gyomortájékra és a belek fölé helyezzük. A beteg, akinek szervezetében sok mérgezett anyag van, hamarosan megkönnyebbül. A föld kihúzza a gyulladásokat, gennyes gócokat, rothadásokat, felszívja, tisztítja a fekélyeket, tályogokat, cystákat, miómákat, tumorokat. A föld tartalmazza azokat a fő ásványi anyagokat, amiket az emberi test. Ezért is tudja elvégezni a szükséges felújítást szervezetünkben.

 

A HIDROTERÁPIA a vizet használja gyógyító célra. A víz alapeleme a gyógykezelésnek. A víz egész szervezetünk egészségének fenntartásához nagyon fontos. Elég emlékeznünk arra, hogy bár az ember több alkotóelemből lett teremtve, testünk kétharmada víz! Naponta 2,5- literrel fogyasszunk belőle. A víz gyermekkorunktól életünk alkonyáig kiváló eszköz arra, hogy építse, óvja, erősítse szervezetünket. Elengedhetetlen alapeleme a tisztításnak, így a belső tisztításnak is. A víz felold minden szennyet, eltávolítja azt; ezáltal életerőt ad az idegrendszernek, rendbe hozza az egész szervezetet. Ide tartozik a szauna, inhalálás, borogatások, hideg törzsfürdő, életfürdő, váltófürdő, skót zuhany és a gyógyteákkal végzett beöntés (az irrigálás), stb.

A FITOTERÁPIA lényege, a gyógynövényekkel való gyógyítás. Böjtkúrák teákkal, borogatások, gyógynövényfőzet-pakolások, forró lenmagpakolás, faszénpakolás, fenyőágpakolás. Ezeket a terápiákat is a betegségektől függően kell alkalmazni.

A HELIOTERÁPIA alkalmazásakor a napfény gyógyhatását használjuk. A napfény növeli az anyagcserét, tágítja a vérereket, elpusztítja a baktériumokat, fokozza a vérkeringést. Hatására D-vitamin képződik a bőrben, a vérben megnövekszik a vörösvérsejtek oxigénhordozó kapacitása.

A FRISS LEVEGŐt is fontos a lakásban szellőztetés által biztosítani, és a szabadban végzett mély levegővételek által a tüdőnkbe juttatni.

A MASSZÁZS és a GYÓGYTORNA áldásos hatását is meg kell említeni, amelyet a többi gyógymóddal együtt fejt ki. A masszázs a reumás, izületi, mozgásszervi betegségekre nagyon jó hatású. A krónikus vérkeringési zavarokban szenvedőknek is eredményesen alkalmazható. Azonban sok más kórképnél nem alkalmazzuk.

A mozgás az élet! Tornát mindenkinek egészségügyi állapotának megfelelően kell végezni.

Legutoljára említem, de ez a legfontosabb a gyógyuláshoz: A BELSŐ NYUGALOM, MEGNYUGVÁS. Ezt tökéletesen csak Istenbe vetett hittel, Szent Igéjének tanulmányozása által tudjuk elérni. A gyógyulás feltételeit Isten a természeten keresztül biztosította minden ember számára. Higgyük el, hogy az a mindenható Isten, aki az egész földet megalkotta számunkra, képes a gyógyulásunkat is elősegíteni!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarnemariann.blog.hu/api/trackback/id/tr408371238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása